JÄRJESTÖ-, LIITTO- JA OSUUSKUNTAVIESTINTÄ

Haluatko hankkia lisää jäseniä, järjestää vaalit tai parantaa järjestösi viestintää? Tarjoamme asiantuntija-apua kampanjoiden kohderyhmien tarkentamiseen ja asiakasrekisterien päivittämiseen.

Tehosta järjestö-, liitto- ja osuuskuntaviestintää markkinointiviestinnällä

Suoramainontaan pätee samat lainalaisuudet kuin tiedottamiseenkin. Järjestömaailmassa jäsenistölle ei suoramarkkinoida, heille tiedotetaan. Voidaan kuitenkin puhua markkinointiviestinnästä.

PROFILOINTI KANNATTAA

Markkinointiviestintä toimii erinomaisesti, kun haluat tehdä esimerkiksi jäsenhankintakampanjan, järjestää vaalit tai tiedottaa jäsenistöllesi tärkeistä jäseniä koskevista asioista. Järjestöillä, liitoilla ja osuuskunnilla on monipuoliset viestintä- ja materiaalitarpeet, jotka usein jopa lakisääteisesti on hoidettava perinteisen viestinnän keinoin.

Jäsenhankintakampanjointia varten jäsenkunta on hyvä profiloida. Profiloinnin avulla voidaan selvittää, ketä jäsenet tyypillisesti ovat. Sosiodemograafiset profiilin lisäksi voidaan jopa ennustaa jäsenyyden elinkaarta tai mistä tulevaa jäsenpotentiaalia voi löytää. Järjestöillä nämä piirteet jäsenistöstä ovatkin hyvin tiedossa. Silloin tärkein toimenpide on osoitteiden tuoreuttaminen ennen postitusta.

Olipa jäsenkunta kovin suuri tai vain muutamia tuhansia, kannattaa kustannustehokkaaseen lähetystapaan kiinnittää aina huomiota. Siihen saa apua asiantuntijalta. Vaikka suuri osa jäsentiedotteista kulkee sähköisesti ja tavoittaa jäsenistönsä sitä kautta, on myös tilanteita, jolloin laki edellyttää kirjallista viestintää.

KAIPAATKO LISÄIDEOITA JÄSENVIESTINTÄÄN?

Jäsenviestinnän käsikirja auttaa sinua toteuttamaan järjestö-, liitto- ja osuuskuntaviestintää mahdollisimman tehokkaasti ja helposti.

JÄRJESTÖVIESTINNÄN KULMAKIVET

Viestinnän toteutuksessa on hyvä tehdä yhteistyötä ammattinsa osaavan kumppanin kanssa. Ammattilaisen kanssa toimiessa välttää helposti vastaantulevat sudenkuopat paino- ja postituskuluissa. Myös aikataulutuksen ja materiaaliliikenteen voi huoletta ulkoistaa hyvälle kumppanille.

Muista seuraavat vinkit sisällön suunnittelussa:

  • Aloita suunnittelu ajoissa. Oikea-aikaisuus on tiedottamisen a ja o
  • Valitse kumppani, jolla on kokemusta myös järjestöviestinnästä
  • Huolehdi, että jäsenrekisterisi tiedot ovat tuoreet. Tuoreuta tarvittaessa
  • Tee tiedotteestasi ytimekäs, mutta muista kaikki tarpeellinen. Ohjaa linkkeihin, joista saa lisätietoa
  • Hyvin hoidettu tiedottaminen sitouttaa jäsenistöä

ASIANTUNTIJAT PALVELUKSESSASI

Suunnitellaan yhdessä seuraava suorakampanjasi

Elina Malmgren

Myyntijohtaja
+ 358 40 541 3308
elina.malmgren@mailhouse.fi

HALUATKO LISÄTIETOJA PALVELUISTAMME?

Yhteistyössä:

YLÖS